Je hebt zelf de keuze, dat is iets wat je altijd moet onthouden. Ga je voor de chocolade reep of neem je een stengel bleekselderij? Afvallen draait allemaal om keuzes maken. We kennen allemaal wel het stemmetje in ons achterhoofd dat ons vertelt dat we toch echt nu niet dit op moeten eten. Of wat dacht je van het stemmetje dat je na afloop vertelt dat je nu toch echt veel teveel gegeten hebt. Maar eet je alles wel zo bewust als dat je denkt?

Afleiding

Mensen die afgeleid zijn tijdens het eten zullen meer eten dan mensen die aandacht hebben voor dat wat ze eten. Dus dat avondje voor de televisie met nootjes en chipjes? Het is nu zeker niet meer zo gek dat de bakjes leeg waren binnen no time en dat je ze nog een keer gevuld hebt, om je daarna schuldig te voelen over de lege zakken. Neem de controle terug.

Proberen om af te vallen

Er zijn veel manieren om af te kunnen vallen, gewoon stoppen met snoepen of door andere dingen uit ons voedingspatroon te halen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een eiwitdieet te volgen om je afvallen even een kickstart te geven. Pas je waarheid aan naar dat wat je eet en je zult zien dat je makkelijker keuzes kan maken die je helpen laten afvallen. Afvallen begint bij jezelf